Dark „O“ Metal Fest je ljetni festival posvećen metal glazbi u organizaciji Udruge Ri Rock. Festival daje naglasak na
najžešće note alternativne glazbe. Festival je nastao kao odgovor na siromašnu ljetnu ponudu alternativnih događanja u Gradu Rijeci i nedostatka kvalitetnog Hrvatskog metal festivala. Organizatori kao ljubitelji ovog žanra uz pomoć bendova i raznih suradnika odlučuju brzim potezom, u vremenu od samo mjesec dana, održati metal festival nazvan igrom riječi Dark “O” to jest Dark Circle Metal Fest. U tom trenutku pristižu razne ponude pomoći od raznih bendova, udruga, DJ-eva, i pojedinaca, a Hartera postaje okupljalište mladih s prošlogodišnjim rezultatom od 2000 ljudi kroz dva dana koji su podržali 20 različitih bendova svih metal žanrova pritom se dobro zabavljajući i igrajući nogomet, gledajući filmove i slušajući darkwave i gothic dj-e na “Dark Cube flooru”. Tolika posjeta za prvu godinu iznenadila je i organizatore te ukazala na nedostatak ovakvih festivalskih sadržaja u ljetnim mjesecima u gradu Rijeci i Hrvatskoj. Zaneseni postignutim uspjehom u 2014. godini ove godine namjerava se festival podići na još viši nivo. Cilj je razitak Dark “O” Metal Festa u punopravni metal festival s poznatim imenima svjetske metal scene kroz postepeni godišnji rast što produkcije što veličine izvođača gdje bi se i mladim snagama metal scene pružila prilika da se predstave.
2015. godine bi se provelo pojačanje sportsko umjetničkog program, razvitak suradnje s udrugama i sponzorima sličnih interesa te naravno podizanje cjelokupne produkcije festivala.
Ovim festivalom žestokim zvucima „tjeramo“ dosadu te informiramo sve sudionike ovog projekta o potrebnoj revitalizaciji Hartere kao novog kulturnog prostora.
Pozivamo vas da nam se pridružite i ostavite dobre uspomene u riječkoj Harteri na Dark “O” Metal Festu uz druženje, sport, kupanje, kampiranje i naravno odličnu glazbu.
\,,/ Join the dark circle and see you at Dark “O” Metal Fest \,,/